Αυτό το AI γνωρίζει αν είστε Gay ή Straight κοιτάζοντας μια φωτογραφία

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ προσφέρει συναρπαστικά αποτελέσματα για ένα μακροχρόνιο επιχείρημα σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Δημοσιευμένη μόλις σήμερα, η μελέτη ανέλυσε περισσότερες από 35.000 εικόνες προσώπου και δημιούργησε έναν αλγόριθμο ο οποίος, με συγκλονιστική ακρίβεια, προβλέπει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου.

Με μία φωτογραφία, ο αλγόριθμος μπορεί να μαντέψει αν οι άνδρες είναι gay ή straight με ακρίβεια 81%. Για τις γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα, αλλά εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακά στο 74%. Όταν τροφοδοτήθηκαν πέντε εικόνες ανά άτομο, η ακρίβεια αυξήθηκε ακόμη περισσότερο σε 91% για τους άνδρες και 83% για τις γυναίκες.

Οι ερευνητές Michal Kosinski και Yilun Wang καταχώρησαν για πρώτη φορά χιλιάδες εικόνες διαθέσιμες δημόσια από ένα online dating site. Εκτός από τον τεράστιο αριθμό των διαθέσιμων εικόνων για να τραβήξουν, οι άντρες θα μπορούσαν να καθορίσουν τη σεξουαλική προτίμηση βάσει των προφίλ των χρηστών. Από εκεί, συνέταξαν το σύνολο δεδομένων και εξήγαγαν χαρακτηριστικά του προσώπου χρησιμοποιώντας AI για να ταξινομήσουν τις εικόνες.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες τείνουν να έχουν “χαρακτηριστικά φύλου-άτυπα” χαρακτηριστικά, εκφράσεις και στυλ καλλωπισμού. Με απλά λόγια, στον αλγόριθμο, αυτοί οι άνδρες συχνά εμφανίζονταν πιο θηλυκοί και συχνά είχαν στενότερα σαγόνια, μακρύτερες μύτες και μεγαλύτερα μέτωπα από τους ευθείς άνδρες.

Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες ήταν το αντίθετο, γενικά με μεγαλύτερα σαγόνια και μικρότερα μέτωπα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας στην εικασία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γυναικών θα μπορούσε να υποστηρίξει την αντίληψη ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γυναικών είναι πιο ρευστός από εκείνον ενός άνδρα – ή ότι θα μπορούσε να οφείλεται σε λιγότερες φυσικές διαφορές που παρατηρήθηκαν σε ομοφυλόφιλες και straight γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες ομολόγους τους.

Παρόλο που ίσως υπερνικά την δυναμική φύση του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, ο αλγόριθμος κατόρθωσε να εντοπίσει σωστά ετερο- και ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες σε ποσοστά που υπερβαίνουν τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι ταυτοποίησαν σωστά τον σεξουαλικό προσανατολισμό μόνο στο 61%  στους άνδρες και στο 54% στις γυναίκες.

Και ίσως το πιο ελπιδοφόρο μέρος της μελέτης ήταν η «ισχυρή υποστήριξη» στη θεωρία ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός πηγάζει από την έκθεση σε συγκεκριμένες ορμόνες πριν από τη γέννηση. Ή, για να το πούμε απλά, κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται πράγματι ομοφυλόφιλοι.

ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!